13 Mart 2019 Çarşamba



İŞTE ÖYLE ``BİR ŞEY``

Kelime anlamıyla``Bir şey``; her hangi bir düşünce konusunu göstermeye yarayan belirsiz terim. Tariflerin sınırsız dünyasında anlaşılamaz oluşunda saklı olduğu söylenen.

Tanımlayamadığımız, söylemekten kaçındığımız, kelimelerin kifayetsiz kaldığı yerde kullandığımız ``bir şey.``

Daha iyi görebilmek için, geriye çekilip bakmanın son aşamasının görememek olduğunu, her şey`i gölgeleyen bir şey`i gördüğümüzde anlıyoruz.

``Bir şey`in`` adı bir çok şeydir aslında...


``Bir şey`in`` adı sevgidir kimi zaman; bizi sevdiğini söyleyen insanların kaygılarına saplanmış güvenden yoksun tedirgin bakışlarla savurdukları sevgi cümleleri bedenimize çarpıp, ayaklarımızın dibine dökülürler. Hafifliklerinden beklenmeyecek gürültüler çıkartarak.

``Bir şey`in`` adı mutluluktur kimi zaman; ardındakileri görebilmenin tek yolu mutluluğu kazımaktır. 
Yeniden eski görüntüsüne kavuşamayacak kadar silikleştirdiğinde, ardında sakladığı çelişkilerle her an başka şeylere dönüşebilecek bir metefor gibi parıldar karşımızda.

``Bir şey`in`` adı nefrettir kimi zaman; nefretin perdelediklerini cılız da olsa bir ışık gölgeler halinde gözlerimize yansıtır. Nefretin içerisinde saklanmış o kadar çok duygu vardır ki, hissetiklerimizin çoğuna başka bir isim aramamıza bile gerek yoktur.


``Bir şey`in`` adı korkudur kimi zaman; ardında saklandıklarını görebilmek için, korkuya yeni anlamlar yükleyip, onu parçalara ayırarak, yarı deli gibi bakmayı fısıldar bize yarı akıllı yanımız.

Bir şarkının sözleri  etkisi altında kalarak, bir şey`ler paylaşmak istedim.

Sevgilerimle,
Nurcan EKİZ

MART`2019









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder